Extra QL logo
Startsida
Bakgrund
Om kursledare
Laila Larsson
Historik
Grupper idag
Disco
Lucia
Aktuellt
Galleri
Gästbok
Kontakt/bokning
Länkar
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Laila Larsson
Om kursledare Laila Larsson

Laila Larssons teaterintresse började i Malmö Barnteater, där hon var med i början av 50-talet. Senare i ungdomen spelade hon också revy på Nyan. När hon sen började som fritidsledare på Höja Fritidsgård fick hon möjlighet att utveckla sitt teaterengagemang genom de grupper hon bildade och drev från 70-talet och framåt. Hon fick möjlighet att gå en del kurser i både drama och pedagogik.

Det har varit många barn och ungdomar som har passerat Lailas grupper genom åren. Under ett antal år bedrev hon även en uppskattad verksamhet för funktionshindrade på fritidsgården.

För många är Laila en välkänd profil i Husie. Både barn och deras föräldrar har besökt henne på fritidsgården eller varit med i hennes teatergrupper.

Fram till år 2000 arbetade hon mest som ledare, men sen började hon att återuppta sitt eget skådespeleri tillsammans med sina vänner i gruppen Qliga Qvinns.

Förutom teatern sjunger Laila i 60-talskören och går på Qigong.

Laila blev år 2000 utnämnd till Årets Husiebo och 2005 till Malmös Eldsjäl.

År 2006 firade Laila 30-årsjubileum som teaterledare. Det firade hon och Extra QL med en stor jubileumsföreställning på Ungdomens Hus i Malmö den 5 november. Bland de medverkande fanns de ca 40 barn och numer också vuxna, som ingår i föreningen Extra QL. Därutöver gästade också professionella gästartister som hon, på ett eller annat sätt, träffat och arbetat med när de var yngre och som sen satsat på en yrkeskarriär inom musik, sång eller teater.

Det var en mycket bra show och ett lyckat arrangemang. Överskottet av intäkterna gick till Cancerfonden Rosa Bandet och till Barncancerfonden.